The cart is empty

Zantedeschia "Airbrush"

zantedeschia_airbrush_goed
zantedeschia_airbrush_goedlogo_echt_texels_product_odt_406710358zantedeschia_airbrush__lila_met_it_randjezantedeschia_airbrush
€ 5,00 each

Sold out, product is available next year.

Specifications

per stuk

Over deze bloembol

Zantedeschi "Airbrush"

kleur: lila  + wit

bloem: zeer mooie kelkbloem verlopend van paars naar wit 

planttijd: maart t/m juni . 6 tot 10 cm aarde boven de bol 

bloeitijd:  juni t/m augustus, meerdere bloemen  (3-6) per knol, elk jaar meer bloemen 

rooitijd: u kunt ze in de grond laten zitten tot - 10 graden Celcius, vriest het harder, dan goed afdekken of rooien. 

Duurzaam: Onze knollen zijn duurzaam, dat betekent dat ze niet behandeld zijn met hormonen en/of chemicalien om extra bloemen per knol te bewerkstelligen. Onze knollen geven elk jaar 1 tot 2 bloemen per knol van 1-2 cm. We leveren knollen van 6 cm of groter die dus 3 tot 6 bloemen leveren .

Winterhard: Zantedeschia's zijn half winterhard. Dwz. ze kunnen lichte winters van -7 graden Celsius overleven. Echter gaat het gedurende langere tijd zowel overdag als 's nachts vriezen dan de knollen in de grond afdekken met wat stroo, zaagsel of compost.

Rooien: u kunt de knollen ook na de bloei als de bladeren verdord zijn uit de grond halen, ze droog bewaren en eventueel breken in kleinere knollen. In maart weer planten, 6 cm aarde boven de knol en 15 cm uit elkaar.

Potplant: Zanthedeschia's doen het uitstekend op de pot.

DE BOLLEN WORDEN VANAF MAART -JULI OPGESTUURD.

De zantedeschia of Calla of Aronskelk  komt van oorsprong uit Afrika en betekent ‘mooi’. De zantedeschia is mooi met zijn grote kelk-achtig diep gekleurde bloemen en glanzend groen blad.

Ze groeien het beste in een grond die altijd wat vochtig blijft en op een plek in de halfschaduw. Uitgebloeide bloemen trek je met steel en al uit de knol. Voor de winter laat je het blad zo lang mogelijk zitten, als het bruin en verwelkt is hebben de knollen alle voedingsstoffen weer opgenomen en kun je het blad verwijderen. De knol kan prima overleven in de grond, pas bij een temperatuur die lager wordt dan 10 graden onder 0 loop je het risico dat hij in het voorjaar niet meer op komt. De bloeiperiode van deze Calla is van juni tot september. De planttijd van de knollen is van maart tot mei, met een minimale plantafstand van 30 cm.

 

 

 

Contact

  • Tel:
    +31 6 30 39 89 20
  • KvK:

    59494867

  • BTW nr:

    NL001145047B27