The cart is empty

Zantedeschia Fuego (Oranje)

zanthedeschia_fuego-1
zanthedeschia_fuego-1zanthedeschia_fuego-2captain_brunello_1200c
€ 4,25 each

Add to cart

Specifications

per stuk

Over deze bloembol

Naam: Zantedeschia Fuego/ Calla Oranje/ Oranje Aronskelk

Planttijd: maart, april, mei, juni, juli. 6 cm aarde boven de knol en 15 cm uit elkaar

Bloeitijd: 2 tot 6 weken na het planten, dus in april , mei , juni etc. Bloeien minstens 6 weken of langer. Uit elke knol komen wel 3 tot 6 bloemen en elk jaar meer.

Hoogte: 40 - 50 cm hoog, met kelken van 10 tot 12 cm groot

Aantal bloemen: 2-6 per geleverde knol 

Duurzaam: Onze knollen zijn duurzaam, dat betekent dat ze niet behandeld zijn met hormonen en/of chemicalien om extra bloemen per knol te bewerkstelligen. Onze knollen geven elk jaar 1 tot 2 bloemen per knol van 1-2 cm. We leveren knollen van 6 cm of groter die dus 3 tot 6 bloemen leveren .

Winterhard: Zantedeschia's zijn half winterhard. Dwz. ze kunnen lichte winters van -7 graden Celsius overleven. Echter gaat het gedurende langere tijd zowel overdag als 's nachts vriezen dan de knollen in de gr0nd afdekken met wat stroo, zaagsel of compost.

Rooien: u kunt de knollen ook na de bloei als de bladeren verdord zijn uit de grond halen, ze droog bewaren en eventueel breken in kleinere knollen. In maart weer planten, 6 cm aarde boven de knol en 15 - 30 cm uit elkaar.

Potplant: Zantedeschia's doen het uitstekend op de pot.

DE BOLLEN WORDEN VANAF MAART-JULI OPGESTUURD.

De Zantedeschia of Calla of Aronskelk komt van oorsprong uit Afrika en betekent ‘mooi’. Een werkelijk sprankelende oranje Zantedeschia voor de pot en in de tuin.. Haar bloeirijkheid en houdbaarheid doen jan en alleman verbazen.

Ze groeien het beste in een grond die altijd wat vochtig blijft en op een plek in de halfschaduw. Uitgebloeide bloemen trek je met steel en al uit de knol. Voor de winter laat je het blad zo lang mogelijk zitten, als het bruin en verwelkt is hebben de knollen alle voedingsstoffen weer opgenomen en kun je het blad verwijderen. De knol kan prima overleven in de grond, pas bij een temperatuur die lager wordt dan 10 graden onder 0 loop je het risico dat hij in het voorjaar niet meer op komt. De bloeiperiode van deze Calla is van juni tot september. De planttijd van de knollen is van maart tot mei, met een minimale plantafstand van 30 cm.

 

Contact

  • Tel:
    +31 6 30 39 89 20
  • KvK:

    59494867

  • BTW nr:

    NL001145047B27